Правилником о анкетирању студената о квалитету наставног процеса (даље: Правилник), који је 11.2.2015. године усвојио Сенат Универзитета у Бањој Луци, регулише се студентско анкетирање као специфичан вид студентског вредновања квалитета наставног процеса.
Студентским анкетирањем о квалитету наставног процеса стичу се сазнања о мишљењу студената у погледу квалитета студија, што чини основ за предузимање мјера у циљу његовог унапрјеђења. Спровођење студентског анкетирања квалитета студија засновано је на сљедећим начелима: добровољности, анонимности, неутралности и заштити дигнитета лица чији је рад предмет вредновања. У поступку анкетирања обезбјеђује се анонимност студената.
Анкетирање ће се вршити електронским путем – помоћу веб сервиса еСтудент. У задатом периоду трајања анкете студенти могу да попуњавају анкетне обрасце. Анкетни упитник садржи питања (тврдње), подијељена по областима студентског анкетирања дефинисане чланом 2. Правилника, са понуђеним оцјенама и одговорима.
Такође, студентима се пружа могућност да изнесу своје коментаре, запажања и приједлоге. Чланом 8. Правилника је прописано да „су анкетирањем обухваћени они студенти, који су до момента спровођења анкете присуствовали најмање на 70% одржаних часова предавања и вјежби у текућем семестру“.
Поступак анкетирања студената ће се провести у периоду од 01. до 20. јануара 2019. године, а анкетирање се односи на предавања/вјежбе из наставних предмета који се изводе у зимском семестру 2018/2019. године на првом циклусу
студија.

У склопу сарадње између компаније М:tel и Електротехничког факултета Бањалука, планирана је посјета студената у петак 18.1.2019. године са почетком у 8:30 часова у просторијама компаније у згради М:tel - TK Центар на адреси Младена Стојановића 8, Бања Лука.
Током посјете, поред општег увода о компанији и окружењу у којем инжењери електротехнике у Мтелу раде, студенти ће имати прилику да чују нешто више о теми - IoT сервиси базирани на LoRa LPWAN технологији.
Укратко, IoT је мрежа уређаја с уграђеном електроником, софтвер-ом и сензорима који им омогућавају прикупљање и размјену различитих података те анализу истих, користећи дигиталну технологију за унапређење квалитета живота и друштва у цјелини. Тема предавања ће обухватити:
•    Опис LPWAN технологије и начин имплементације у зависности од  начина преноса података у РФ спектру
•   LoRaWAN мрежа – архитектура мреже, кориштени РФ спектар, класе уређаја и сигурност података
•    Примјена IоТ сервиса за креирање “Smart City-a” (управљање јавном расвјетом, јавним градским саобраћајем, паметни паркинг итд)
Након овог предавања, планиран је IоТ практични дио посјете:
•    Преглед постојећих рјешења на тржишту
•    Hobby IoT
•    Примјери HW и SW
Ово је и прилика студентима да са представницима компаније додатно поразговарају о могућностима обављања стручне праксе, подршке при изради дипломских радова, као и о програму стипендирања.
Посјету студената испред ЕТФ Бања Лука координира доц.др Митар Симић којем се сви студенти заинтересовани за посјету требају јавити путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније до 12 часова 17. јануара како би се фомирао списак за даљи протокол (у мејлу оавезно написати име, презиме и број личне карте).

У петак, 21.12.2018. године, група од петнаест студената са смјера Електроника посјетила је четири београдске компаније чија је експертиза електроника:
Током ове посјете која је протекла у веома пријатној атмосфери, наши студенти су могли да стекну увид у рад ових озбиљних предузећа која се баве веома интересантним, али и комплексним и одговорним задацима у разним областима полупроводничке индустрије - од пројектовања интегрисаних кола, преко верификације па све до пројектовања уграђених система. Током обиласка и разговора закључено је да постоје многе могућности за сарадњу, превасходно кроз дипломске радове и стручне праксе.
Захваљујемо се свим компанијама и њиховим представницима што су нам омогућили да се увјеримо да постоје веома јаки разлози за изучавање електронике и електронских система.

У четвртак, 27. децембра 2018. године пуштен је у рад нови сајт Катедре за електроенергетику, који можете посјетити на линку www.energetika.etfbl.net.

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2017