У Осијеку, 11. октобра 2018. у оквиру конференције SST 2018 организоваће се форум за студенте докторских студија, гдје ће студенти имати прилику да представе своје истаживање научној и стручној јавности.

За учешће на форуму потребно је доставити апстракт на двије стране, до 1. септембра.

Аутори прихваћених презентација плаћају накнаду за учешће у износу од 100 ЕУР.

Сви детаљи се могу пронаћи на страници конференције (форума): http://sst-conference.org/index.php/phd-forum/

Коначна ранг листа кандидата који су остварили право уписа  на II циклус студија у академској 2018/19. години (студијски програми Рачунарство и информатика и Електроенергетски и индустријски системи) налази се у прилогу.

Упис ће се вршити од 10. до 13. јула. Инструкције се такође налазе у прилогу.

Документи:
FileFile sizeCreated
Download this file (Instrukcije za upis na II ciklus, generacija 2018_19.pdf)Инструкције за упис на II циклус 2018/19 год.194 kB09.07.2018 10:00
Download this file (Konacna_lista_18_19_IIc_RI_EEIS.pdf)Коначна ранг листа 2018/19 РИ ЕЕИС1116 kB09.07.2018 09:59

Коначне ранг листе кандидата за упис на I циклус студија у академској 2018/2019 и инструкције за упис се налазе у прилогу.

Електротехнички факултет је у периоду од 2. до 3. јула 2018. године организовао Workshop под називом: "Next Generation Communication Technologies and Services". Коорганизатори Workshopa- су IEEE BiH sekcija i IEEE Communication Society – Serbia and Montenegro Chapter..

Workshop је отворила проф. др Гордана Гардашевић, организатор овог догађаја. У уводном говору је наглашен значај истраживања у области комуникационих технологија и услуга нове генерације, јер се тиме стварају претпоставке за развој телекомуникационог сектора у правцу нових и иновативних технологија. Отварању скупа је присуствовао и проректор за научноистраживачки рад и развој Универзитета у Бањој Луци, проф. др Горан Латиновић, који је указао на значај ове истраживачке области, као и на потребу да академија и индустрија блиско сарађују како би се створили предуслови за технолошки развој овог региона.

Овај догађај је окупио реномиране предаваче из земље и иностранства који су представили најновија достигнућа у областима комуникационих технологија и система нове генерације: иновативне методе и примјене дигиталне обраде сигнала, сигурност и поузданост у преносу информација,Internet of Things умрежавање, достигнућа у индустрији аутономних возила и др. Одржан је и округли сто на којем су учествовали представници академије и компанија (TeleGroup, M:tel, Prointer, Lanaco) са циљем да се анализирају могућности заједничких пројеката, успостављања дугорочне сарадње између факултета и индустрије, те могућности за развој индустрије у области  иновативних технологија као што је Internet of Things.

У оквиру другог дана Workshop-a одржане су презентације пројеката и истраживачких резултата младих истраживача и доктораната, као и презентације компанија и њихових активности у овој области.

Фотографије са Workshop-а су приложене на сљедећем линку:

https://drive.google.com/open?id=1vst8VBUw5cu9KXOPWu9Vg4EKSkZJyLNG

© Електротехнички факултет, Универзитет у Бањој Луци,  1996-2017